La Fàbrica Jove és un equipament juvenil municipal gestionat per l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Salt pels joves del municipi que tenen una edat compresa entre els 12 i els 18 anys. La seva funció és donar un servei centrat en l’educació no formal i de lleure que utilitza com a fil conductor diferents activitats lúdiques que permeten realitzar l’acció educativa.
Incorpora Jove
Programa d’orientació laboral destinat a persones que hagin passat pel sistema de protecció de menors i prospecció d’empresa.
Tarda Oberta Salt
La nostra feina consisteix en relacionar-nos i vincular-nos amb els joves amb la finalitat d'acompanyar-los en els seus processos educatius, professionals, personals, etc. Per altra banda, també és una feina de detecció de casos de joves en risc i intentar derivar-los a recursos existents al municipi.
Gironès, espais singulars
Gironès, espais singulars és un projecte adreçat a un grup de 20 joves d'entre 26 i 29 anys, amb un nivell acadèmic insifucient/baix (sense ESO o ESO adaptada) amb l'objectiu de retornar al sistema educatiu o bé inserir-se al mercat laboral. Es tracta d'un projecte subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, d'acord amb els Programes Singulars de Garantia Juvenil. Aquest projecte es realitza amb altres entitats del territori, Ajuntamen de Girona, Ajuntament de Salt, Consell Comarcal del Gironès, Astrid 21, Fundació Ramon Noguera i Fundació SER.GI.
ReGrup-ART
ReGrup-ART està adreçat principalment a les famílies dels barris de Santa Eugènia i Sant Narcís que han fet un reagrupament familiar amb joves de 12 a 16 anys en el darrer any i mig i que actualment en els joves s'identifica risc de vulnerabilitat en l'àmbit relacional. El projecte pretén millorar els processos de creixement personal i d'empoderament social de les famílies i els joves participants.
Joves Celrà
Programa dirigit al jovent de Celrà amb risc d’exclusió social. El projecte consta de dues parts: Brigada Jove (projecte Quetzal) adreçat al jovent desocupat i/o sense estudis. S’ofereixen 3 mesos de contractació a la brigada de l’Ajuntament amb seguiment individual i grupal, on es treballen les habilitats per la vida i la inserció laboral o retorn al sistema educatiu. Per altra part, donar suport al Local Jove de la vila de Celrà i fer seguiment individual d’alguns joves que romanen al carrer.
Programa de beques escolars
Programa que va dirigit a joves residents i/o estudiants del municipi de Salt, que consisteix en oferir un suport tutorial, educatiu i econòmic per tal de permetre o millorar la situació acadèmica de les persones destinatàries.
Girona, territori integral
Girona, territori integral és un projecte adreçat a un grup de 17 joves d'entre 16 i 29 anys, amb un nivell acadèmic insuficient/baix (sense ESO o ESO adaptada) amn l'objectiu de retornar al sistema educatiu o bé inserció laboral. Es tracta d'un projecte subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, d'acord amb els Programes Integrals de Garantia Juvenil. Aquest projecte ha estat realitzat amb altres entitats del territori: Ajuntament de Girona, Ajuntament de Salt, Consell Comarcal del Gironès, Astrid 21, Fundació Ramón Noguera i Fundació SER.GI.
Joves 4G
Joves 4G es un projecte de lleure per a joves , nois i noies de més de 16 anys que viuen als barris de Girona Est. Un projecte socioeducatiu que pretén dinamitzar als joves a participar en les activitats comunitàries del seu barri. També s’organitzen a través d’assemblees activitats que els mateixos joves trien: com ara sortides a Girona, al cinema, al teatre, música, excursions i viatges, etc. Arrel del projecte, alguns dels joves participants han format un grup de Rumba que es diu Rumba 4G.
Planters
El projecte vincula l’educació i les arts a l’aula, per aconseguir una millora del clima escolar, afavorir la integració social, potenciar el diàleg intercultural i augmentar les capacitats d’aprenentatge en els beneficiaris del projecte pertanyents als centres educatius participants.
Es treballa en escoles i instituts que tenen una important taxa de població immigrant, presenten una baixa participació dels joves en la vida cultural i artística, tot i que alguns compten amb festivals de música, de teatre i de dansa molt arrelats. Aquesta és una de les conseqüències de l’escassa integració cultural d’aquestes comunitats immigrants, el que fa que, des d’un punt de vista de construcció de la ciutadania, sigui aconsellable intervenir des del món educatiu.
Encara que la música, la dansa i el teatre formen part de la vida de tots els joves, la realitat és que no estan suficientment presents en l’àmbit educatiu formal, i que el professorat sol·licita el suport del sector cultural per impulsar iniciatives artístiques.
Noves Estratègies d’Inserció
El Noves Estratègies d'Inserció (NEI) és un programa d’orientació laboral tutoritzat per a joves que presenten especials dificultats per accedir al mercat laboral. S'ofereix la participació en processos d'intervenció i seguiment individual per accedir i mantenir llocs de treball, tenint en compte la realitat concreta de cada jove i les característiques del mercat laboral del territori.
Projecte d’Acompanyament a l’Escolaritat
El Projecte d'Acompanyament a l'Escolaritat vol oferir suport i acompanyament individualitzat de joves en situació de risc d'exclusióque es troben escolaritzats en cursos d'Educació Secundària Obligatòria. La finalitat del projectes és treballar per a la promoció escolar i lluitar contra el fracàs escolar, tot treballant per mantenir una qualitat educativa en el procés formatiu d'aquests joves, intentant garantir l'èxit en aquesta etapa formativa.