DIXIT Girona programa una conferència virtual sobre els suports en l’aprenentatge als estudiants amb problemes de salut mental

La xerrada servirà per donar a conèixer un projecte pioner per combatre el baix nivell educatiu i l’alta taxa d’atur que pateixen les persones amb problemes de salut mental.

DIXIT Girona Centre de Documentació Marià Casadevall retransmetrà en directe per internet el 31 de març la conferència “Suports en l’aprenentatge als estudiants amb problemes de salut mental per afavorir-ne el desenvolupament, la recuperació i l’ocupabilitat”, en què es donarà a conèixer un projecte educatiu pioner per afavorir la inserció laboral de persones amb trastorn mental.

La Foixarda, projecte que fomenta l’educació de persones amb problemes de salut mental per afavorir la seva inclusió laboral, es va integrar l’any passat a la Fundació Drissa, entitat dedicada a la inserció laboral d’aquest col·lectiu. Des d’aleshores treballen conjuntament per combatre el baix nivell educatiu i l’alta taxa d’atur que pateix aquest col·lectiu.

Ho fan no només amb programes de suport a estudiants i persones amb trastorn mental que volen reprendre els estudis, sinó també amb grups d’ajuda mútua (GAM) i mentoria, entre altres iniciatives per tal de millorar la formació, el desenvolupament, la recuperació i l’ocupabilitat de les persones participants.

La conferència anirà a càrrec d’Hugo Rovira, creador, coordinador i tècnic de La Foixarda, qui explicarà la iniciativa i mostrarà els principals resultats obtinguts durant la conferència. També hi intervindran Èrik Serrat i Joan Burcet, dos estudiants que han pres part del projecte i que explicaran la seva experiència.

La presentació de l’acte anirà a càrrec de Roger Cuscó, cap del Servei de Programes Sectorials de la Direcció General de Serveis Socials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Més informació i inscripcions:
Data: 31 de març de 2021, de 17 a 18.15 h.
Conferència virtual via Zoom (es facilitarà l’enllaç en el correu de confirmació d’inscripció).
Inscripció: Cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari abans de les 14 h del 31 de març.
Organització: DIXIT Girona.