Els textos guardonats, “T’estimo fins el cel i set pisos més amunt” i “Accelerador de violència”, relaten les conseqüències psicoemocionals i socials de la crisi actual.

Isabel Mir Cortacans, directora d’una residència i centre de dia per a persones grans, amb “T’estimo fins el cel i set pisos més amunt”, ha guanyat el VI Concurs de Relats Marià Casadevall, organitzat per DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall, la Fundació Campus Arnau d’Escala, la delegació a Girona del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i l’Ajuntament de Girona. M. Àngels Puig Sarsanedas, estudiant de l’últim curs del Grau de Psicologia a la Universitat de Girona, ha estat la finalista amb “Accelerador de violència”.

Ambdós textos, que ja s’han publicat en línia i es poden llegir en aquest enllaç, relaten situacions d’impacte psicoemocional i social de la crisi actual provocada per la COVID-19. El relat guanyador descriu la situació viscuda en els moments inicials de confinament en un centre residencial per a persones grans. El relat finalista aborda l’impacte del confinament en una jove que pateix violència masclista de la parella amb qui conviu.

El concurs busca sensibilitzar envers temàtiques socials i donar visibilitat a l’acció social, alhora que ret homenatge a l’educador i treballador social gironí Marià Casadevall, que va dirigir el Centre d’Acolliment i Serveis Socials “La Sopa” des del 1995 fins a la seva mort prematura, l’any 2003.

L’entrega dels premis, que va tenir lloc el passat 9 de novembre, va precedir la conferència “Impacte psicològic de la crisi provocada per la COVID-19: eines de treball”, a càrrec de José Ramon Ubieto, psicòleg clínic i psicoanalista, professor a la Universitat Oberta de Catalunya i autor del llibre El mundo pos-Covid. Entre la presencia y lo virtual.