Els textos guardonats, “La lliçó de l’esperança” i “L’esperança”, mostren respostes a l’emergència social i sanitària provocada per la COVID-19.

Xavier Vallvé, amb “La lliçó de l’esperança”, va guanyar el V Concurs de Relats Marià Casadevall, organitzat per DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall, la Fundació Campus Arnau d’Escala, la delegació a Girona del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i l’Ajuntament de Girona. Albert Flotats, treballador social de Support-Girona, va quedar finalista amb “L’esperança”.

Ambdós textos, que ja s’han publicat en línia i es poden llegir en aquest enllaç, relaten situacions de resposta a l’emergència social i sanitària actual. Donat el context de pandèmia mundial, per a la cinquena edició es van demanar relats sobre experiències de solidaritat, iniciatives imaginatives i cooperatives impulsades per persones i organitzacions per fer front a la crisi provocada per la COVID-19.

El concurs busca sensibilitzar envers temàtiques socials i donar visibilitat a l’acció social, alhora que ret homenatge a l’educador i treballador social gironí Marià Casadevall, que va dirigir el Centre d’Acolliment i Serveis Socials “La Sopa” entre el 1995 i a la seva mort prematura, el 2003.

L’entrega dels premis, que va tenir lloc el passat 26 de novembre, va precedir la conferència “La xarxa veïnal del barri de San Francisco de Bilbao: acció comunitària en temps de pandèmia”. La xerrada va anar a càrrec de Carlos Askunze Elizaga, que va donar a conèixer el funcionament, els objectius i les accions d’aquesta iniciativa associativa.