L’activitat permetrà conèixer com l’acompanyament de persones amb discapacitat per ajudar a fer realitat les seves idees de negoci contribueix a reduir la taxa d’atur i combatre l’estigma que pateix el col·lectiu.

Les persones amb discapacitat pateixen una taxa d’atur superior a la del conjunt de la població i, a més, sovint han de fer front a l’estigma. Algunes entitats aposten per l’emprenedoria de les persones amb discapacitat com a via d’inserció sociolaboral i han posat en marxa programes d’acompanyament per ajudar-les a fer realitat les seves idees de negoci i que aquestes els permetin viure amb un sou digne.

El 28 de setembre, DIXIT Girona retransmetrà en directe per internet la conferència “El suport a l’emprenedoria per a persones amb discapacitat: l’experiència del programa Powernauts”, que servirà per donar a conèixer aquesta iniciativa de la Fundació Prevent, entitat sense ànim de lucre amb una trajectòria de més de 25 anys que vol promoure i contribuir a la inclusió laboral de les persones amb discapacitat.

El passat novembre va crear Powernauts, la primera incubadora empresarial de tot l’Estat adreçada a persones amb una discapacitat del 33% o més amb una idea de negoci que vulguin impulsar per avançar en el seu cicle d’aprenentatge vital. Es tracta d’un programa d’acceleració, creixement personal i laboral per acompanyar les persones amb discapacitat en estratègia de negoci, coaching i habilitats interpersonals. Compta amb l’assessorament individual d’especialistes en estratègies de negoci, vendes i finances, entre altres, de l’entitat, Esade i Barcelona Activa.

La conferència anirà a càrrec d’Eva Florences, psicòloga, màster en Psicologia Clínica i en Responsabilitat Social Corporativa, i responsable de Programes d’Emprenedoria i Discapacitat de la Fundació Prevent des del 2013; i de Susana Ezquerro, llicenciada en Ciències de la Informació, màster en Innovació Social i responsable dels programes d’emprenedoria de la mateixa entitat. Així mateix, intervindran persones participants en el projecte Powernauts per conèixer la iniciativa en primera persona.

Més informació i inscripcions:

  • Data: 28 de setembre de 2021 de 16 a 17.15 h.
  • Conferència virtual via Zoom (es facilitarà l’enllaç en el correu de confirmació d’inscripció).
  • Inscripció: Aforament virtual limitat, cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari.
  • Organització: DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall