Durant l’acte, que es retransmetrà en directe per internet, es donaran a conèixer els guanyadors del V Concurs de Relats Marià Casadevall.

El 26 de novembre, DIXIT Girona organitza la conferència “La xarxa veïnal del barri de San Francisco de Bilbao: acció comunitària en temps de pandèmia”, que servirà per conèixer el funcionament, els objectius i les accions d’aquesta iniciativa associativa.

La conferència, que serà presentada per Fernando Fantova, consultor social i participant actiu de la xarxa veïnal, a anirà a càrrec de Carlos Askunze Elizaga, que treballa a REAS Euskadi (Red de Economía Alternativa y Solidaria). També participa en diferents iniciatives relacionades amb les finances ètiques, el consum cooperatiu transformador i el desenvolupament comunitari. Milita activament en diferents moviments socials i ciutadans, especialment al barri de San Francisco, on viu des del 1994.

El barri de San Francisco de Bilbao presenta unes taxes de pobresa econòmica i d’exclusió social molt elevades, té un alt grau de diversitat cultural, i freqüentment s’hi veuen actes d’incivisme i usos problemàtics de l’espai públic.

Arran de la pandèmia, més d’un centenar de persones s’han constituït en una xarxa per oferir cures i suport a qualsevol persona del barri, des d’oferir aliments o medicaments a atendre fills i filles. La majoria d’elles no estava vinculada a cap organització associativa veïnal.

La crisi generada per la COVID-19 ha estat un estímul i una oportunitat per a moltes persones per comprometre’s amb els seus veïns i veïnes, que fins aleshores eren pràcticament uns desconeguts.

Es tracta d’una acció comunitària veïnal, de caire voluntari, organitzada des de la proximitat, des de l’espai públic compartit, en territori quotidià, de suport i d’enllaç amb la resta de moviments associatius del barri, amb els serveis públics (socials, educatius, sanitaris, etc.) i amb el comerç i l’economia de proximitat amb l’objectiu de construir col·lectivament un barri amb futur.

Relats sobre acció comunitària en temps de pandèmia 

Durant el transcurs de la conferència, es donaran a conèixer el guanyador i el finalista del V Concurs de Relats Marià CasadevallCada any aquest certamen se centra en una temàtica relacionada amb serveis socials i la d’enguany eren les experiències de solidaritat en temps d’emergència sociosanitària. 

DIXIT Girona, la Fundació Campus Arnau dEscala, la delegació a Girona del Col·legi Oficial de Treball Social i lAjuntament de Girona organitzen aquest certamen literari per promoure la sensibilització envers temàtiques socials i donar visibilitat a l’acció social.

Més informació i inscripcions:

  • Data: 26 de novembre de 2020, de 17 a 18.30 h. 
  • Conferència virtual via Zoom (es facilitarà l’enllaç en el correu de confirmació d’inscripció).  
  • Inscripció: Cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari
  • OrganitzacióDIXIT Girona i Fundació Campus Arnau dEscala