Els i les joves són un dels col·lectius més afectats per la COVID-19, ja que es veuen immersos en una triple crisi econòmica, social i sanitària.

DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall ha programat per al 7 de juny la conferència “Reptes en l’atenció a la salut mental dels joves en context de pandèmia”, que es retransmetrà en directe per internet. L’activitat permetrà conèixer l’impacte de la pandèmia en els i les joves, clarificar alguns conceptes de salut mental i dels sistemes d’atenció, i compartir experiències d’equips professionals dels serveis de joventut. 

L’acte comptarà amb tres intervencions. La primera anirà a càrrec d’Eva Padrosa, investigadora del Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra i membre del Grup de Recerca GREDS-EMCONET de la mateixa universitat. Oferirà dades sobre l’afectació de la triple crisi econòmica, social i sanitària de la COVID-19 sobre els joves, fent èmfasi en com aquestes crisis han incidit sobre la seva salut mental, a partir de l’estudi Condicions de vida, ocupació i desigualtats en salut de la població jove davant la Covid-19 (2021, Observatori Català de la Joventut). 

La segona intervenció duu per títol “Què entenem per salut mental i quins són els factors estressants que impacten a la població jove? Breu descripció del sistema d’atenció a la salut mental”. Anirà a càrrec de la psiquiatra Cristina Lombardia, cap del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil del Gironès i Pla de L’Estany de l’Institut d’Assistència Sanitària.  

L’última ponència servirà per conèixer experiències d’atenció al jovent. Titulada com “L’atenció als joves: s’han agreujat les situacions de salut mental? Quins joves pateixen més la crisi provocada per la COVID-19? Compartim experiències de resposta d’arreu de les comarques gironines”, anirà a càrrec de Clara Ribatallada, de l’Oficina Jove de La Selva i membre de la Taula de Referents de Salut Jove de les Comarques Gironines.  

La conferència comptarà amb la presentació d’Agnès Fàbregas, coordinadora territorial de Joventut a Girona del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. 

Més informació i inscripcions: 

  • Data: 7 de juny de 2021, de 16 a 17.15 h.
  • Conferència virtual via Zoom (es facilitarà l’enllaç en el correu de confirmació d’inscripció).
  • Inscripció: Cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari.