DIXIT Girona programa la conferència “L’autoritat parental amb adolescents violents no col·laboradors: claus i fonaments del model de resistència parental no-violenta”

La xerrada servirà per reflexionar sobre la intervenció amb famílies que pateixen violència intrafamiliar des d’una concepció moderna i positiva de l’autoritat parental.

Hi ha molts models de criança i d’exercir la paternitat, i sovint els pares i les mares tenen dubtes i dificultats per mantenir l’equilibri entre el control parental, d’una banda, i el respecte a l’autonomia i la llibertat de fills i filles, de l’altra. En el cas d’adolescents violents no col·laboradors, la gestió familiar d’aquestes situacions pot esdevenir complicada.

DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall ha programat per al pròxim 19 de maig la conferència “L’autoritat parental amb adolescents violents no col·laboradors: claus i fonaments del model de resistència parental no-violenta”. La xerrada, que es retransmetrà en directe per internet fent servir la plataforma Zoom, serà totalment gratuïta.

La xerrada servirà per reflexionar sobre l’autoritat parental tradicional i per identificar alguns dels seus pilars que es creien superats, però que continuen presents i generen conflictes que poden empitjorar i malmetre la convivència i la comunicació familiar. Des d’una concepció moderna i positiva de l’autoritat parental i d’acord amb els valors democràtics actuals, es faran propostes per la restauració de l’autoritat i oferirà estratègies de resistència parental no violenta.

La conferència anirà a càrrec Javier J. Múgica, psicòleg i psicoterapeuta familiar, especialitzat en protecció de menors, adopció, acolliment familiar i menors en acollida residencial. Actualment, treballa com a tècnic del servei Arlobi-Adoptia d’Atenció Psicosocial de la cooperativa d’acció social Agintzari, de la qual explicarà experiències del model de resistència parental no violenta.

Més informació i inscripcions:

19 de maig de 2022, de les 17 a les 18:30 hores
Conferència virtual via Zoom (empleneu el següent formulari abans de les 14 h del dia de l’activitat per rebre l’enllaç)