Francesc Brunés, amb “El banc de treball”, guanya el IV Concurs de Relats Marià Casadevall. Albert Flotats ha estat l’altre finalista amb “La nissaga continua”. Tots dos aborden el treball i la història de vida des d’un punt de vista autobiogràfic.

Francesc Brunés, amb el relat “El banc de treball”, ha guanyat el IV Concurs de Relats Marià Casadevall, organitzat per DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall, la delegació a Girona del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i l’Ajuntament de Girona. Brunés, economista jubilat, ha exercit tota la vida de professor.

L’altre finalista ha estat Albert Flotats amb el relat “La nissaga continua”. Flotats és treballador social i actualment desenvolupa la seva carrera professional a Support Fundació Tutelar Girona. Ambdós textos, que es poden llegir en aquest enllaç, aborden el treball i la història de vida des d’un punt de vista autobiogràfic.

L’objectiu del certamen literari és promoure la sensibilització envers temàtiques socials i donar visibilitat a l’acció social. Enguany la temàtica del concurs ha estat la significació del treball en la història de vida de les persones.

El concurs porta el nom de Marià Casadevall per recordar l’educador i treballador social de Girona, que va ser director del Centre d’Acolliment i Serveis Socials “La Sopa” entre 1995 i el 2003, quan va morir prematurament.

L’entrega de premis, que va tenir lloc el 19 de desembre a DIXIT Girona, també va incloure el diàleg “Treball i història de vida”, a càrrec de Jordi Martínez, tècnic d’inserció de la Fundació Drissa, i de Robert Mitjà, qui va compartir la seva experiència en primera persona com a participant d’un programa d’inserció sociolaboral per a persones amb problemes de salut mental.