Montse Toledo, amb el relat “Mon particular” ha estat la guanyadora del III Concurs de relats Marià Casadevall. Toledo és treballadora social i mediadora familiar i actualment treballa al Departament de Justícia. Eva Gutiérrez, doctora en Filologia Hispànica i treballadora del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, ha estat la finalista amb el relat “Com un tel”. Ambdós relats aborden la soledat no volguda en les persones grans.

El certament literari té l’objectiu de promoure la sensibilització envers temàtiques socials i donar visibilitat a l’acció social i enguany la temàtica del concurs ha estat la soledat no volguda.

Concurs organitzat per DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall, la Delegació a Girona del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, la Fundació Campus Arnau d’Escala i l’Ajuntament de Girona.

Podeu llegir els relats al següent enllaç.

El concurs porta el nom de Marià Casadevall per recordar l’educador i treballador social de Girona, que va ser director del Centre d’Acolliment i Serveis Socials “La Sopa” del 1995 fins a la seva prematura mort, l’any 2003.

Durant l’acte d’entrega dels premis, que es va fer el passat 19 de desembre, també va tenir lloc la conferència “Soledat en la vellesa: el soroll del silenci” a càrrec de Regina Martínez, on es van presentar diferents descripcions de la situació de soledat que fan les persones grans que la pateixen. També es van donar a conèixer algunes dades recollides per l’Observatori de la Soledat de l’entitat Amics de la Gent Gran de Catalunya.