DIXIT Girona programa la conferència “Podem parlar de cronicitat de persones sense llar? Responem algunes preguntes sobre sensellarisme”

L’activitat reflexionarà sobre el sensellarisme, agafant com a punt de partida l’experiència del ponent sobre les persones sense llar a Girona, i debatrà sobre diversos aspectes relacionats, com ara la cronicitat, els factors de risc o la violència que pateixen les dones en aquesta situació.

Es pot parlar de cronicitat en sensellarisme? Quins factors de risc de mortalitat s’hi poden associar? Quina és la situació de les dones sense llar? Podem parlar de violència de gènere en les situacions viscudes per les dones sense llar? Hi ha relació significativa entre salut i moviments migratoris en la població sense llar a Girona?

Per respondre aquestes i altres preguntes, DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall ha programat per al 28 de febrer la conferència “Podem parlar de cronicitat de persones sense llar? Responem algunes preguntes sobre sensellarisme”, que es retransmetrà en directe per internet de forma gratuïta.

La xerrada s’articularà en tres parts. La primera se centrarà en la cronicitat i el sensellarisme. La segona girarà entorn la mortalitat i altres vulnerabilitats de les persones sense llar, analitzant factors de riscs associats i la relació entre salut i moviments migratoris de les persones en situació de sensellarisme a Girona. Per últim, es reflexionarà sobre si les situacions de violència patides per les dones de Girona en situació de carrer són violència o de violència de gènere.

La conferència anirà a càrrec del psicopedagog i doctor en Psicologia Fran Calvo, qui sustentarà la seva intervenció en quatre de les recerques en què ha participat recentment. El ponent és professor de la Universitat de Girona i del màster en Salut Mental i Comunitària i del de Drogodependències, tots dos de la Universitat de Barcelona, i actualment és coordinador de recerca i avaluació de la Fundació Salut i Comunitat.

Més informació i inscripcions:

  • 28 de febrer de 2022, de 16 a 17.30 h. (virtual via Zoom)
  • Aforament virtual limitat, cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari abans de les 14 h del dia de l’activitat