El 24 de novembre, DIXIT Girona Centre de Documentació Marià Casadevall retransmetrà en directe per internet la conferència “Les pràctiques restauratives per a la gestió positiva de les relacions i els conflictes en la intervenció amb famílies”.

La xerrada servirà per donar a conèixer eines de gestió restaurativa i com poden utilitzar-les els i les professionals que treballen amb famílies i a les pròpies famílies.

La conferència anirà a càrrec de Mònica Albertí, doctora en Educació, psicòloga i màster en Pedagogia Social i Comunitària. Albertí és mediadora especialitzada en els àmbits comunitari, penal i escolar, i assessora de diferents projectes de l’administració local i autonòmica i entitats socials per al desplegament de l’enfocament restauratiu en l’àmbit educatiu, social i comunitari i impulsora d’Encercle.cat.

Durant la xerrada, descriurà les característiques i conceptes claus de la gestió restaurativa de les relacions i els conflictes en l’àmbit familiar, i definirà els valors, les habilitats i els processos implicats. Albertí proporcionarà eines a les famílies i als i les professionals que treballen amb elles, i explicarà com utilitzar-les.

La ponent també compartirà estratègies clau per al seu desplegament, així com algunes dificultats, resistències i reptes que es poden plantejar. Per últim, exposarà alguns exemples d’aplicació a Catalunya i les evidències que aporten les avaluacions dels programes desenvolupats en altres territoris.

L’activitat comptarà amb la participació de l’Associació de Familiars Afectats per Trastorns de Conducta (AFATRAC), que presentarà la seva activitat i objectius.

Més informació i inscripcions:

  • Data: 24 de novembre de 2021, de 16.30h a 17.45 h.
  • Conferència virtual via Zoom (es facilitarà l’enllaç en el correu de confirmació d’inscripció).
  • Inscripció: Cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari.