Recull dels textos guanyador i finalista del VI Concurs de Relats Marià Casadevall.

Els textos guardonats, “T’estimo fins el cel i set pisos més amunt” i “Accelerador de violència”, relaten les conseqüències psicoemocionals i socials de la crisi actual.

Isabel Mir Cortacans, directora d’una residència i centre de dia per a persones grans, amb “T’estimo fins el cel i set pisos més amunt”, ha guanyat el VI Concurs de Relats Marià Casadevall, organitzat per DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall, la Fundació Campus Arnau d’Escala, la delegació a Girona del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i l’Ajuntament de Girona. M. Àngels Puig Sarsanedas, estudiant de l’últim curs del Grau de Psicologia a la Universitat de Girona, ha estat la finalista amb “Accelerador de violència”. 

Ambdós textos, que ja s’han publicat en línia i es poden llegir en aquest enllaç, relaten situacions d’impacte psicoemocional i social de la crisi actual provocada per la COVID-19. El relat guanyador descriu la situació viscuda en els moments inicials de confinament en un centre residencial per a persones grans. El relat finalista aborda l’impacte del confinament en una jove que pateix violència masclista de la parella amb qui conviu. 

El concurs busca sensibilitzar envers temàtiques socials i donar visibilitat a l’acció social, alhora que ret homenatge a l’educador i treballador social gironí Marià Casadevall, que va dirigir el Centre d’Acolliment i Serveis Socials “La Sopa” des del 1995 fins a la seva mort prematural’any 2003.   

Recull dels textos guanyador i finalista del VI Concurs de relats Marià Casadevall / coordinació Èlia Llinàs Serradell, textos Isabel Mir Cortacans i M. Àngels Puig Sarsanedas
Girona: Fundació Campus Arnau d’Escala, 2021
1 recurs en línia (15 pàgines)

Descàrrega: aquí