Aquesta xerrada permetrà conèixer estratègies integrals d’abordatge de les violències de gènere per part de les associacions familiars del departament francès de Tarn i Garona.

El 14 doctubre, DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall organitza la conferència virtual Abordatge integral de les violències de gènere. Una mirada al model francès: l’experiència de Tarn i Garona”, que es podrà seguir en directe a través de la plataforma Zoom i posteriorment estarà disponible lapartat DIXIT TV del portal DIXIT. 

El nombre de dones que pateixen violència de gènere a França va augmentar el 2019 en relació amb lany anterior, amb 146 morts, i les xifres per al 2020 no són millors. Al Departament de Tarn i Garona, amb 250.000 habitants, cada dia tres víctimes de violència acudeixen a la policia.  

Per donar una resposta més integral i estructurada, des del 2015, la Unió Departamental dAssociacions Familiars (UDAFde Tarn i Garona ofereix suport a les víctimes en la recuperació de la seva autonomia, i formula propostes de canvi en les pràctiques professionals de metges, policies i la resta de perfils que treballen en làmbit. 

La xerrada anirà a càrrec dIsabelle Bonnefouscap de lÀrea de Famílies de la UDAF de Tarn i Garona, i d’Stephane Michelinel seu director generalDurant la conferència exposaran les línies bàsiques del model dintervenció que apliquen. 

  • Data: 14 doctubre de 2020, de 17 a 18.30 hores. 
  • Conferència virtual via Zoom (es facilitarà l’enllaç en el correu de confirmació d’inscripció).
  • Inscripció: Aforament virtual limitat, cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari. 
  • Organització: DIXIT Girona.