La mostra convida a reflexionar sobre l’estigma que pateixen les persones amb discapacitat a partir de dades i testimonis de persones usuàries i de professionals.

DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall presentarà el proper 3 de desembre l’exposició virtual “Estigma i discapacitat”, una mostra en línia que convida a reflexionar sobre l’estigma social i l’impacte que té en les persones amb discapacitat i anima a les persones assistents a actuar en conseqüència.

Aquesta exposició, que es presentarà coincidient amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, està concebuda com una visita guiada virtual que, a partir de dades i testimonis de persones usuàries i de professionals, vol servir per conèixer i aprofundir en conceptes com l’estigma i l’autoestigma, es a dir, l’acceptació dels estereotips socials que provoca prejudicis i reaccions emocionals negatives vers un mateix. L’exposició també presentarà algunes iniciatives creades per combatre l’estigma.

Igual que les conferències DIXIT, aquesta exposició és una activitat de difusió del coneixement adreçada a professionals de l’àmbit de serveis socials, però en aquest cas s’erigeix també com un interessant recurs per a centres educatius i com un espai de reflexió per a qualsevol persona interessada en aquest tema.

La presentació de la mostra virtual “Estigma i discapacitat”, a la qual us podeu inscriure emplenant aquest formulari, anirà a càrrec de Lluís Marroyo, director de la Fundació Campus Arnau d’Escala, d’Èlia Llinàs, documentalista de DIXIT Girona, i de membres de Multicapacitats, entitat que ha col·laborat en la preparació d’aquesta exposició.

 

3 de desembre de 2020, 17h – 18.15h

Inscripcions