El dia 1 de març, DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall i la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies organitzaran una jornada sobre la instrumentalització de la immigració.

Andreu Domingo, demògraf i sots-director del Centre d’Estudis Demogràfics de la Universitat Autònoma de Barcelona parlarà de postveritat, discursos de l’odi i instrumentalització de la immigració. Domingo, autor d’obres com “Demografía y posverdad” o “Catalunya al mirall de la immigració”, posarà especial atenció en el relat que utilitzen els partits polítics i en la manera en que aquests plantegen la campanya electoral de les propers eleccions municipals del mes de maig.

A continuació, Mònica Caldas, advocada, cap del Programa Suport Jurídic de Càritas Diocesana de Girona i membre de l’Espai Antiracista Salt-Girona, conduirà una sessió amb eines pràctiques per a l’acompanyament en denúncies de racisme en els serveis d’atenció a les persones en diversos àmbits. Caldas donarà indicacions concretes de com els professionals poden acompanyar i donar suport a persones que han viscut situacions de discriminació racista.

 

Data: 1 de març de 2019, de 10 h a 13 h.
Lloc: Aula A Casa de Cultura. Plaça Pompeu Fabra, 1 de Girona
Inscripció: cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari. Aforament màxim 30 persones.
Organització: DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall i Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies