DIXIT Girona organitza la conferència “L’assistència com a suport a la presa de decisió, avenç cap al nou paradigma de drets humans i discapacitat”

Les persones amb discapacitat poden dur una vida independent i prendre decisions sobre allò que els afecta per afavorir la seva autonomia i el desenvolupament de la seva identitat. Escollir on viure i amb qui viure, la roba, la nutrició, aspectes religiosos, culturals i sexuals són algunes de les qüestions sobre les quals poden decidir amb suport o sense.

El 21 de novembre, DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall organitza una conferència per exposar les característiques i les oportunitats que ofereix la figura de l’assistència davant d’altres sistemes com la tutela o la curatela.

Es donarà a conèixer com cal avançar en el reconeixement del dret a la plena capacitat jurídica de les persones amb discapacitat, tal com estableix la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides.

La conferència anirà a càrrec de l’advocat Josep Maria Solé, director de Support Fundació Tutelar Girona, que parlarà de l’experiència de la seva entitat en el suport des del paradigma de la capacitació per avançar cap a l’autonomia i la plena inclusió social.

Data: 21 de novembre de 2019, de 17 a 19 h.
Lloc: Support Fundació Tutelar Girona (c. Pierre Vilar, 5 baixos 17002 Girona).
Inscripció: L’aforament és limitat i cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari.
Organització: DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall.
Amb el suport de: OS La Caixa